od dnia 06.02.2023 r. do 10.02.2023 r.
Poniedziałek
- Żurek na kiełbasie i boczku z ziemniakami zabielany ¹´² 250ml
- Makaron z serem, masłem i miodem ²´³´⁴ 2szt
- Herbata owocowa 200ml
Wtorek
- Rosół na łopatce z makaronem ¹´³´⁴ 250ml
- Udko z kurczaka pieczone 1szt
- Ryż paraboliczny 100g
- Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i pora 100g
- Kompot wieloowocowy 200g
Środa
- Zupa jarzynowa na kurczaku zabielana ¹´² 250g
- Fasolka po bretońsku z kiełbasą, mięsem i boczkiem ³ 250g
- Chleb ³ 2 kromki
- Herbata owocowa 200ml
Czwartek
- Zupa zacierkowa na kurczaku ¹´² 250ml
- Kotlet mielony z karczku ³ 250g
- Ziemniaki 150g
- Buraki gotowane 100g
- Kompot wieloowocowy 200ml
Piątek
- Zupa pomidorowa na kurczaku z ryżem zabielana ¹´² 250g
- Ryba (miruna) panierowana ³´⁴´⁵ 100g
- Ziemniaki 150g
- Marchewka mini gotowana z masłem ² 100g
- Woda mineralna niegazowana 200ml
Przygotowane dania mogą zawierać alergeny:
1 seler
2 mleko i produkty pochodzące z laktozy
3 gluten
4 jaja
5 ryba