od dnia 20.03.2023 r. do 24.03.2023 r.
Poniedziałek
- Zupa krem marchewkowa na kurczaku zabielana z groszkiem ptysiowym¹´²´³´⁴ 250ml
- Kluski na parze z koktajlem truskawkowym²´³´⁴ 2szt
- Kompot wieloowocowy 200ml
Wtorek
- Zupa zacierkowa na łopatce¹´³´⁴ 250ml
- Filet z indyka w sosie własnym 100g
- Ziemniaki 150g
- Bukiet warzyw gotowany 100g
- Herbata owocowa 200g
Środa
- Zupa z fasolki szparagowej na kurczaku zabielana¹´² 250g
- Gołąbki (mięso, ryż, kapusta) w sosie pomidorowym 1szt
- Ziemniaki
- Kompot wieloowocowy 200ml
Czwartek
- Zupa jarzynowa na kurczaku z ziemniakami zabielana¹´² 250ml
- Pieczeń z szynki100g
- Kluski śląskie⁴ 150g
- Kapusta czerwona gotowana 100g
- Herbata owocowa 200ml
Piątek
- Zupa pieczarkowa na kurczaku z makaronem zabielana¹´²´³´⁴ 250g
- Ryba (miruna) panierowana³´⁴´⁵ 100g
- Ziemniaki 150g
- Kapusta kiszona z marchewką 100g
- Woda mineralna niegazowana 200ml
Przygotowane dania mogą zawierać alergeny:
1 seler
2 mleko i produkty pochodzące z laktozy
3 gluten
4 jaja
5 ryba